Produkcja / Piekarnie

Piekarnia nr 6

22 - 400 Zamość
ul. Śląska 22
tel. 084 638 17 28



Piekarnia usytuowana jest obok pawilonu handlowego na osiedlu Karolówka.
Piekarnia nr 6 produkuje pieczywo chlebowe metodą tradycyjnej fermentacji wielofazowej.
W ofercie piekarni znajduje się oprócz chleba podstawowego - baltonowskiego chleb pszenny, graham, wiejski – z dodatkiem ziemniaków oraz szereg innych asortymentów cieszących się dużym uznaniem klientów.
Piekarnia specjalizuje się przede wszystkim w produkcji pieczywa o wydłużonej trwałości. W ofercie znajduje się 18 asortymentów chleba. Jest to pieczywo krojone, pakowane z dodatkiem różnorodnych ziaren – słonecznika, soi, siemienia lnianego, płatków owsianych które nie tylko wzbogacają walory smakowe ale wpływają także na właściwości zdrowotne pieczywa.

Poza pieczywem chlebowym Piekarnia produkuje także bułki wyborowe – jako jedyna piekarnia w Społem wypieka bułki bezpośrednio na płycie pieca – dzięki temu uzyskują one niepowtarzalny smak i aromat.
Z szerokiej oferty produkowanego pieczywa chlebowego polecamy szczególnie:

 

chleb żytni ze słonecznikiem 0,45 kg

Doceń polskie



Wyróżnienie w kategorii: Wyroby piekarskie w konkursie Wojewódzki Lider Smaku w 2014r.



chleb sitkowy 0,5 kg - ukwaszony w sposób naturalny, produkowany z mąki żytniej sitkowej według tradycyjnej technologii, jest pieczywem bogatym w błonnik i składniki mineralne;

Doceń polskie

chleb graham 0,5 kg - produkowany z mąki pszennej pełnoziarnistej, chleb o niepowtarzalnym lekko słodkim smaku;

chleb tostowy 0,3 kg; 0,55 kg - pieczywo produkowane z mąki pszennej bułkowej, o delikatnym miękiszu, doskonałe na kanapki i tosty;

 

chleb młodości 0,5 kg - produkowany na naturalnych kwasach, metodą tradycyjną, z udziałem mąki pszennej i razowej, dużym dodatkiem ziaren słonecznika, soi i sezamu które poprawiają jego wartości smakowe żywieniowe;

chleb litewski 0,5 kg - produkowany z mąki żytniej i pszennej, z dodatkiem naturalnego kwasu, słodu żytniego i kminku; chleb o niepowtarzalnym smaku i wyjątkowym aromacie;

chleb żytni 0,5 kg - produkowany na naturalnym zakwasie, z dodatkiem ziaren słonecznika i otrąb żytnich, dzięki wysokiej zawartości błonnika jest cennym składnikiem codziennej diety;

 

chleb wegetariański 0,45 kg - produkowany metodą tradycyjną, na naturalnym zakwasie, z dodatkiem rodzynek, orzechów włoskich oraz płatków owsianych, urozmaicony skład surowcowy zapewnia wysoką zawartość błonnika pokarmowego;

chleb śliwkowy 0,45 kg - produkowany metodą tradycyjną, na naturalnym zakwasie, z dodatkiem miodu i śliwki kalifornijskiej;

chleb Balanza 0,5 kg - chleb z dodatkiem kwasu foliowego; który jest niezbędny do wzrostu i podziału wszystkich komórek organizmu, foliany wraz z witaminą B12 biorą udział w produkcji czerwonych krwinek. 100g chleba Balanza (2 kromki) zaspokaja dzienne zapotrzebowanie człowieka na kwas foliowy;

I miejsce w kategorii: Wyroby piekarskie
w konkursie Wojewódzki Lider Smaku w 2013r.

 

 

chleb gryczany 0,4 kg - chleb produkowany jest z dużym udziałem kaszy gryczanej, mąki pszennej graham, siemienia lnianego. Duży dodatek kaszy gryczanej znacznie poprawia właściwości zdrowotne polecanego chleba, zapewnia mu również niespotykany smak i aromat.

 
liczba odwiedzin:
© 2017 Net Partners