Producenci żywności zdrowej i ekologicznej
w naszych sklepach
Producenci zdrowej żywności istnieją na polskim rynku często od kilku lub nawet kilkudziesięciu lat. W ofercie naszych sklepów posiadamy zarówno produkty znanych producentów, specjalizujących się w produkcji żywności zdrowej i ekologicznej, jak i produkty lokalnych producentów, którzy posiadają odpowiednie certyfikaty i atesty.
- Ania – firma istnieje od 1990 roku i jest producentem m.in. gofrów i ciasteczek bezcukrowych. Krótki skład i naturalne składniki to cechy charakterystyczne produktów tej firmy.
- Bezgluten – jeden z największych polskich producentów produktów bezglutenowych: mąk, pieczywa, makaronów, deserów, dodatków do pieczenia, ciast. Wciąż poszerzająca się oferta produktów to wyjście naprzeciw potrzebom konsumentów, którzy w codziennym życiu mierzą się z takimi chorobami, jak: nietolerancja glutenu, celiakia czy fenyloketonuria.
- BioNaturo – to marka produktów bio, które maja nie tylko “czystą” etykietę, lecz również są wykonane z surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych.
- BioOaza – to produkty organiczne, którą swoją najwyższą jakość zawdzięczają pochodzeniu z wyselekcjonowanych upraw.
- Celiko – to istniejąca od 1982 roku firma produkcyjna, specjalizująca się w szczególności w bezglutenowych koncentratach spożywczych, (np. budynie, kisiele, galaretki), mieszanki do wypieku pieczywa, słodycze, makarony.
- Domos jest firmą istniejąca n polskim rynku od 1996 roku. To producent słodzików, suplementów diety oraz zdrowej żywności.
- Gospodarstwo Rolne Panasik Jan – to lokalny producent ekologicznej kapusty kiszonej oraz ogórków kiszonych.
- Incola – to polska marka bezglutenowa. Firma stara się ułatwić i urozmaicić codzienne życie osób na diecie bezglutenowej oraz z alergiami pokarmowymi. W ofercie posiada takie grupy produktów, jak: pieczywo, ciasta, makarony, mąki, płatki, przekąski.
- Krokus – to polski producent przetworów owocowo-warzywnych. Firma szczyci się produkcją w oparciu o tradycyjne receptury i domowe sposoby przetwarzania. W ofercie firmy znajdują się takie produkty, jak: tradycyjne konfitury i syropy, dżemy, powidła bez dodatku cukru, domowe ogórki kiszone, gotowe dodatki do obiadu tj. buraczki tarte czy kapusta czerwona „modra”, pasty warzywne i grzyby.
- Kubara – to rodzinna firma, która istnieje od 1991 roku. Jest ona producentem batonów, kulek i produktów śniadaniowych na bazie daktyli, miodu i ziaren.
- Look Food – to producent, który skupia się na produkcji żywności naturalnej, niskoprzetworzonej, o wyjątkowo wysokiej wartości odżywczej.
- Olandia – to marka innowacyjnych olejów rzepakowych tłoczonych z samych zarodków nasion rzepaku pozbawionych gorzkiej okrywy, a także olejów zimnotłoczonych z upraw konwencjonalnych i ekologicznych.
- PolBioEko – to producent, dystrybutor i przedstawiciel wielu ekologicznych marek (m.in. Vita Riz, Soy Drink, BioNaturo czy Inka Bio).
- Primavika – obecnie jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych producentów wysokiej jakości wegetariańskiej żywności. Istnieje od 1998 roku.
- Sorino – to producent wysokiej jakości soków.
- Sula jest producentem bezcukrowych cukierków o owocowych smakach.
- Vitamizu – to producent w 100% wegańskich i pozbawionych konserwantów napojów na bazie yerba mate, matchy czy czarnej herbaty.
- Witpak – to marka żywości funkcjonalnej i ekologicznej. W ofercie firmy znajdują się przede wszystkim ziarna, oleje soki oraz substancje słodzące.