Program EKO
Czy zdrowa żywność ma przyszłość?
Założenia programu
Program Eko – uruchamiania stoisk z żywnością ekologiczną w naszych sklepach realizujemy w Spółdzielni od 2009 roku. Według pierwotnej koncepcji miały to być stoiska wyłącznie z produktami ekologicznymi – czyli takimi, które zostały wytworzone bez udziału sztucznych nawozów, chemicznych środków ochrony roślin, antybiotyków czy hormonów. Gwarantem ekologicznego pochodzenia produktów jest Certyfikat wydawany przez upoważnione przez Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi jednostki certyfikujące.
W 2018 roku dołączyliśmy do projektu Naturalnie w Społem. Dzięki temu, począwszy do roku 2019, uzupełniliśmy ofertę naszych stoisk o produkty zwane „zdrową żywnością”. Są to zarówno produkty wegetariańskie, jak i bezglutenowe, bezcukrowe, czy tzw. superfoods (super żywność), czyli żywność nieprzetworzona, naturalna, bogata w różnorodne składniki odżywcze, mające korzystny wpływ na zdrowie czy kondycję organizmu.
Dla kogo
Oferowane przez nas produkty z pewnością znajdą uznanie w oczach naszych Klientów, a przede wszystkim osób, które:
- nie tolerują sztucznych składników
- dbają o jakość składników
- dbają o sylwetkę
- prowadzą aktywny styl życia
- szukają nowych pomysłów i rozwiązań żywnościowych
Dowiedz się więcej
-
Producenci EKO produktów
Zdrowa żywność to mąki, kasze, makarony, przyprawy bez cukru, bez glutenu, produkty wegetariańskie oraz "superfoods", które znajdziesz w naszych sklepach
więcej informacji